PATRIK HJELTE
En prisbelönt
franchisetagare
Patrik Hjelte föddes 1973 och flyttade till Värmland i skolåldern. På gymnasiet var han skoltrött och började istället jobba på McDonald’s i Karlstad City 1991. Efter ett antal år på restauranggolvet började han sedan arbeta på McDonald’s svenska huvudkontor 1997. Även där var han mycket framgångsrik, vilket gjorde att han blev erbjuden att bli franchisetagare 2006. Det började i liten skala, men bolaget växte snabbt och Patrik köpte fler och fler restauranger runt om i Värmland. Några år senare fick han möjligheten att expandera långt utanför länsgränserna och 2017 dubblades bolaget över en natt när Patrik köpte upp merparten av McDonald’s i Skåne.
Under åren har Patrik emottagit en mängd olika priser för sitt företagande och hur han driver sina verksamheter, och han jobbar nära restaurangerna och är mycket engagerad i den dagliga driften. Det är inte ovanligt att Patrik själv än idag kliver in på restauranggolvet och steker Big Mac för glatta livet!
Patriks stora drivkraft har alltid varit att se människor utvecklas och växa. Vi har många solskenshistorier i bolaget med personal som flytt krig och fått jobb hos oss utan att knappt kunna ett ord svenska. Det har börjat med att städa matsalen och successivt gått hela vägen till att ansvara för en hel restaurang!
FRÅN 3 TILL 27 RESTAURANGER
Vår historia
Hjelte Restaurang AB grundades 2006 och bestod till en början av tre restauranger i Värmland. Sakta men säkert expanderade bolaget med fler och fler restauranger och från 2017 och uppköpet av McDonald’s i Skåne har vi varit den största franchisetagaren inom McDonald’s i Norden.
Idag driver vi 27 restauranger, varav de flesta ligger i Värmland, Skåne och Småland. Vi finns dessutom i Kumla, Karlskoga och Strömstad. Vi har vårt huvudkontor i Karlstad men har även en filial i Malmö.
27
Antal restauranger
1733
Antal anställda
1 %
Under 1% matsvinn
90 %
Förpackningsmaterial
av papper
INITIATIV OCH MÅL INFÖR FRAMTIDEN
Vårt hållbarhetsarbete
2017 formaliserade vi på McDonald’s hållbarhetsarbetet. Med vår svenska hållbar- hetsstrategi på plats började vi också släppa våra hållbarhetsrapporter. Rapporten har ett stort värde som underlag till interna diskussioner om initiativ och mål inför framtiden, men är även ett sätt att visa våra gäster hur vi arbetar med våra hållbarhetsfrågor. Under åren har en rad initiativ skett och stora kliv tagits.
Stolta partners
Hjelte Restaurang är en stolt partner och stöttar dessa föreningar.